06-51701703
Selecteer een pagina

Over

Voor wie is coachen met paarden bedoeld? Voor iedereen die meer wil leren over zijn eigen gedrag. Deze manier van coachen is geschikt voor alle leeftijden. Paarden helpen bij het bewust worden van het eigen gedrag. Je hoeft niet van te voren een hulpvraag te hebben, nieuwsgierig zijn naar coachen met paarden is voldoende.

Het kan zijn dat je je herkent in de volgende vragen:

Moeite hebben met grenzen stellen?
Moeite hebben met nee zeggen?
Geef je toe in bepaalde situaties, terwijl je dit niet wil?
Wil je weerbaarder zijn?
Wil je voor jezelf op durven komen?
Word je gepest?
Heb je een laag zelfbeeld?
Voel je je uitgeblust?
Snap je niet waarom jou altijd bepaalde dingen overkomen?

Een paard kan ons heel veel leren over ons eigen gevoel en gedrag. Door gebruik te maken van het paard als spiegel, zul je ervaren waarom dingen op een bepaalde manier verlopen. Soms vind je hierdoor zelf al de oplossing voor bepaalde problemen. Door inzicht te krijgen in je eigen voelen en doen kun je ook een positieve verandering doormaken. De coaching is altijd afgestemd op jouw situatie.

Wil je een intake plannen of heb je een vraag? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Esther

Alexander

Alexander is opgegroeid met paarden. Vanaf jongs af aan rijdt en beleert hij paarden. Alexander is altijd erg geïnteresseerd geweest in het gedrag van mens en paard.

Jaren geleden toen Alexander fulltime met paarden werkten is Estaban op zijn pad gekomen. Alexander trainde elke dag alle paarden, zo ook Esteban. Een aantal keren kwam er een mogelijk koper voor Esteban, maar elke keer ging de koop niet door omdat Alexander er geen goed gevoel over had. Wat bleek? Alexander wilde Esteban graag zelf houden en ze zijn nu al jaren onafscheidelijk! Esteban is een lief, geduldig en geïnteresseerd paard. Esteban vindt het altijd leuk om mee te doen met coachen met paarden. Soms wordt er ook gebruikt gemaakt van meerdere paarden. Bij Alexander en Esteban voel je je snel op je gemak. 

Relevante opleidingen:

Gediplomeerd Orun instructeur
Freestyle instructeur
Paardencoach

Uiteindelijk werd ik zo zelfverzekerd dat ik in plaats van stil en terughoudend zijn, zin kreeg om Alexander te gaan helpen met paarden die lastig en onverklaarbaar gedrag vertoonde. Ik bleek daar best goed in geworden. Alexander stond ook altijd open voor mijn inzichten, die we achter af bespraken en ons allebei weer tot mooie nieuwe inzichten bracht. Dit gaf mij veel energie en motivatie om in veel dingen in mijn leven naar mogelijkheden en nieuwe opties te zoeken in plaats van me vast te houden aan dingen die niet werken. Ik leerde dit met de paarden, maar pas dit nu in alles in mijn leven toe.

Oscar